Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

2016 yılında antalya turizmi'nin düşmesi

paylaş araştır

 

  1. Turizmdeki yıllık kişi sayısının azalmasıdır. daha çok rus turistin azalması büyük etkendir.2000 yılında akdeniz'in en büyük destinasyonu olan mayorca havaalanı 19 milyon turist ağırlarken antalya 7 milyon ağırlıyordu. 2014 yılında mayorca 21 milyon, antalya havaalanı ise 28 milyon turist ağırladı. ama şimdilik ülkeden kaynaklı olumsuz haberlerden dolayı düşüş var.

    meydan türklere kaldı

     
  2. ah putin ah dediğim haber. en büyü turisti rusya'dan alıyorduk ama putin efendi ambargo koydu ve yine olan turizm işiyle uğraşanlara oldu. tabi tek sorun putin değil, bir de terör olayları var. can güvenliği olmayan bir yere kimse gelmek istemez.

     
    (Bkz: putin Vladimir Vladimiroviç Putin)(Bkz: rusya)(Bkz: terör)
  3. rusya ile yaşadığımız sorunun etkisi oldukça büyük ve ülkemizde yaşanan terör olaylarınında payı yok değil bu durum ülkemizde ve özellikle anltaya'da etkili oluyor ise tüm türkiye'de etkilidir dediğim en kısa sürede hal çaresine bakılması gerektiğini düşündüğüm haberdir.

     
  4. dış ilişkilerde yaşanılan sorunlar sebebiyle önce ruslarla - gerçi sonuna kadar haklıyız o konuda orası ayrı - sonra almanlarla yaşanan sıkıntılardan sonra beklenen durum. bu durum yerli turistin işine gelmesi lazım normalde ama göreceğiz bakalım fiyatlarda nasıl bir değişim olacak.

     
  5. Bir ülkede o kadar bombalı saldırı olsa biz de olsak turistik gezi için gitmeyiz diyeceğim durum.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.