Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
kurallar açıp okunduğunda sorun yok gibi algılanabilir, ancak örneğin sözlük içeriği 7. madde:
"Konunun altına konu ile ilgisi olmayan kişisel düşünceler yazılmamalıdır. Örnek: "Çok iyimiş", "Konu çok hoşuma gitti" , "Haha", ":)"
şimdi ben az çok gramer de okumuş biri olarak buradan şunu anlarım. konunun altına "ha ha ha" veya ":)" yapabilirsin, ancak konuyla ilgisi varsa, mesela mizaha dokunmuşsan entry nde, gülücük yapılabilir.
halbuki anlatılan bu değil uygulamaya baktığımızda, "konuyla ilgili olsun veya olmasın anlam içermeyen ünlemler ve semboller kullanılamaz" (böyle yazmak çokda zor değildir herhalde) biçiminde olması gereken kuralın belirsizliğidir..
14. madde:
"Aynı konuyu adını farklı şekilde yazarak tekrar açılamaz. "
anlam belirsizliğinden ziyade bir yazım yanlışı ile karşımıza çıkan, hatta yanlış ek kullanımından dolayı üniversite hazırlıkta anlatım bozukluğu konusunda örnek olabilecek cümle.
şöyle yazılabilirdi:
"aynı durumu karşılayan bir konu, farklı sözcükler kullanılarak ya da sözcüklerin yeri değiştirilerek tekrardan açılamaz" biçiminde düzenlenmesi gereken belirsizlik..
bu sözlük kuralları nedir, nasıl bir keskin kılıçtır, bazılarına neden hiç uygulanmaz ve bazılarına saniyeler içinde uygulanır merak eder dururum. şimdi oturup üşenmeden baksam sözlük kurallarına uymayan bin tane tanım içermeyen entry bulur çıkarırım, onlarca forum formatında açılmış konu başlığı da gösteririm.. onlar öylece dururken beni açtığım anda birkaç saniyede silinmesi hangi kuralın hangi belirsiz ifadesine dayandırılıyor acaba, diye düşündüren konu..
Sözlük mahiyeti itibariyle çok geniş kapsamlı bir platform olduğu için, tek tek kural koyarak tam bir intizam sağlanması zor olacaktır.açılan başlıklar, bunların uygunluğunun tam nesnel ölçütlerle ölçülememesi,girilen entrylerdeki içeriğin bir kalıba sokulamayacak olması işleri biraz daha zorlaştıracaktır...dediğim konu.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |