genelde fazlasıyla yaptığım durumdur. ne zaman herhangi bir sınavda,yarışmada şıkları ikiye indirsem benim söylediğim şık %90 yanlış çıkar.hatta o yüzdendir ki, bazı sınavlarda şıkları ikiye indirdiğim zaman aklıma yatan bir şık olsa dahi diğer şıkkı işaretlemişliğim vardır.
2014 kpss tarih sorularında şoka girip iki şıkka indirdiği seçeneklerden de emin olamayinca uzun uzun okuyup üfleyen, bu sayede geçen zamanla kaç tane matematik sorusu kaçırdığını sonuçlar belli olduğunda anlayan kişinin uyguladığı yöntemdir.
sorunun cevabını bilmiyor ise ha iki şık, ha dört şık dediğim hadisedir, iki şıkkı elemesi pek de bir şey kazandırmayacaktır.cevabı bilmiyor lakin çıkardığı iki şıkkı biliyor olmasıyla ilintili bir durumdur. gayet normaldir, üzülmemesi gerekendir...
aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık sendromudur.işaretlesen doğru çıkarsa binlerce kişinin önündesin ihtimali daha ağır basan durumdur.hele ki 1 puanla kaçırınca başını taştan taşa vurma sebebidir.
şıklar ikiye indirildiği zaman, ikisi arasında kalıp, hangisini işaretlesem diye dakikalarca düşünmeye sebep olan ve genelde yanlış şıkın işaretlenmesine sonlanan durum. en iyisi bu sınavlara iyi çalışıp, direk doğru şıkı görüp, işaretlemek.
insanın canını çok fazla sıkan, ama eksik ve yetersiz bilgisi olanların her zaman, her sınavda yaşadıkları, sınav sonunda işin aslının öğrenilince oflayıp puflamak ve isyan etmek durumudur.