![]() Türkiye'nin memur portalı |
![]() ![]() ![]() |
benim için en iyiler,
isveç'in saunalı şarkısı
Norveç - solisti sempatik ve iyiydi.
bir de kahveli şarkı- tommy cash , espresso macchiato, sanırım bu adam nihai hedefine ulaştı. eurovision tarihinin en vizyonlu adamı seçiyorum kendisini. birinci olmak gibi bir derdi zaten yoktu sanırım.
hatta biraz daha yorum yazayım: şarkıda kabare tadı da var, eski müzikaller havası da var, şarkının hüzünlü ve aynı anda hareketli bir havası da var. hatta biraz kurcalasam esinlendiği şarkıyı bile bulabilirim gibi. napoliten mi desem, fado mu desem. akdeniz esintisi gibi.
çok acayip. Bu sene kuzey ülkeleri bayağı iyiymiş.
#40sz Ben başlık açmıştım. İlk 4'e 3 tahminim girmişti hatta.
Tommy tamamen protest bir şarkıyla yarışmaya katıldı. Geçen sene Eurovisiona katılıp favori gösterilen ancak politik vs sebeplerle yarışmadan diskalifiye edilen joost'un yakın arkadaşı Tommy. O da eğlenceli ve protest bir şarkıyla katıldı yarışmaya. Hatta yarışmadan diskalifiye edilen yarışmacıya bol bol selan gönderenler oldu.
Bu nedenle ilk 3 te olması bekleniyordu şarkının İsveç çok büyük bir favoriydi ve gerçekten başarılı iş yapmışlardı. Sauna fikrini beğendim.
Ancak JJ, Avusturya'nın temsilcisinin harika bir tenor oluşu, harika sahne performansı haklı bir galibiyet getirdi.
Oylama konusunda İspanya ve Belçika şikayette bulunmuş. Birçok ülkede televoting sistemini eleştiriyor. Yine de bu seneki şarkılar, yüksek oktavlı sesler, sahne şovlarının öne çıkması sanat açısından güzel bir durum diye düşünüyorum. Bazı durumlar olmasa sanat yönüyle güzel katılımlar da oluyor, izletiyor kendini.
Ancak Hollanda'nın Fransızca, Almanya'nın Almanca, Yunanistan'ın Yunanca, Finlandiya'nın ich komme isimli şarkıyla katılması, Lüksemburg'un Fransızca şarkıyla katılması değişiklik olmuştu. Eskiden herkes İngilizce şarkıyla katılırdı. Bu sene bu detay dikkatimi çekti sayın dermes.
tenor menor anlamam ben.
böyle bazı baharatlar vardır. Yemeğe eser miktarda koymak gerekir.
boca edersen baskın hale gelir.
ne bileyim kimyon, tarçın falan filan gibi.
baştan sona tenor sesli bir şarkı dinleyeceğime darbeli matkabı kafama dayarım daha iyi.
gırtlağı iyi olan operacı erkekler üçlü çıksın sahneye.
öyle keyifli oluyor.
hatta pavarotti, domingo, carreras gibi yeni bir üçlü çıkmış çok da iyiler.
belma konuyu çok iyi takip etmişsin.
azerbaycan'da yaşayan bölgenin yerli musevileri var ama oylama ile ilgili etkili olabilecek sayıda olduklarını düşünmüyorum.
şahsi fikrim :
belki eldivenli meldivenli birileri bir yerlerde kikir kikir gülüyordur.
bu arada sabahtan beri kafamda makiyato makiyato, adama kahveciler ödeme yapsa bari.
Takip bizim işimiz kültürel konularda.
Ama sahne şovları çok üst düzey olmuş. Televotingte bulunduğun ülkede, istediğin ülkeden hat sahibi olup aynı numaradan 20 adet oy kullanabiliyorsun.
Bunlarla ilgili düzenleme yapılabilirmiş.
İsviçre'nin 2. durumdayken 0 puan alması da çok garip karşılandı mesela. İlk kez olan bir şey. Bakalım itiraz sonuçları nasıl olacak, güncellenir elbet bir şeyler diye düşünüyorum.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |