Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Aamir Khan'ın yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği 23 Aralık 2016 itibariyle vizyona girmiş bollywood filmi.
gerçek bir hikayeden uyarlanmış. bu tarz filmlerin yani gerçeğe dokunanların etkisinin daha fazla olduğunu düşünürüm.
dangal güreşçi demekmiş.
film güreşçi bir baba ve iki kızının ilişkisi üzerine...
kız çocuklarına yapılan ayrımcılık eleştirilerek, onların spora ilgi duymaları hedeflenmiş.
aamir khan bu film için 35 kilo almış deniyor. sonra canlandırdığı karakterin gençlik dönemi çekimleri için ise yeniden zayıflamış.
daha önce rol için kilo alıp verme olaylarını tom hanks'in "yeni hayat" ve renee zellweeger'in "bridget jones'un günlüğü" filmlerinde de izlemiştim, çok şaşırtıcı ve keyifli oluyor.
bu filmi de sinemada izlemeyi isterdim ama sanırım Türkiye'de gösterimi olmayacak. o nedenle internete düşmesini merakla bekliyoruz. tabii Türkçe altyazısıyla...(gülücük)
abartılmış bir balon olan 3 idiots'tan sonra seyrettiğim ikinci aamir khan filmi.
önyargılı başladım filme, yine aman böyle mi olur nidaları eşliğinde seyrederim dedim ama öyle olmadı. pek beğendim. bu zamana kadar seyretmediğime de pişman oldum.
konu net, gerçek hikaye; hindistan'ın yoksul ve geri kalmış köyünden babalarının verdiği eğitim sayesinde güreşçi olan iki kız kardeşi anlatıyor. komedi ve dram unsurları bolca mevcut. oyunculuklar çok iyi. hint filmlerinde bolca gördüğümüz araya serpiştirilen aptalca danslar sadece bir yerde var. güzel film güzel.
yer yer ülkemdeki kız çocuklarını hatırlamama sebep olan ,sonunda sevinçle karışık hüzünlendiren bollywood yapımı amir khan imzalı ,güreşçi anlamına gelen hint filmi .
slomdog milionerden sonra 2.sıradaki yerini almıştır nazarımda
sonuna kadar izlediğim ve amir khan'ı takdir ettiğim filmlerinden en iyisi diyebilirim. konusu bize, kültürümüze pek de uzak değil. mahavir singh phogat güreş hayranı olan eski bir güreşçi olup, film biyografik spor-dram filmi diye kayıtlara geçmiş. gerçek bir yaşamdan kesit olan filmin finalindeki hakedilmiş başarı karşısında ağlamamak ne mümkün. amir khan filmde; bir babanın kızında, kendi içinde kalan ukdesini ve kurduğu başarı hayallerini gerçekleştirmesinin yanı sıra bu başarısından kaynaklı bir de hint milliyetçiliğini öne çıkarıyor. zira, kahramanımız " geeta phogat; 2010 yılında ingiliz milletler topluluğu oyunlarında güreşte hindistan'ın ilk altın madalyasını kazanan serbest stil dalında ve aynı zamanda olimpiyat yaz oyunlarına da hak kazanan ilk hintli kadın güreşçidir."
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |