Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Okuduğum ama tam olarak kavrayamadığım parçacıklardır. Varoluşun gizemini içlerinde barındırırlar. Madde ile enerji arasındaki kilit noktalardır. Öldükten sonra tam olarak neye dönüşüyoruz, ruhumuz hangi boyutta kalıyor, geçmişte kalan ses ve görüntüler bir yerlerde yeniden karşımıza çıkabilir mi gibi sorular hep fizik ilminin gizemli çekiciliğini besliyor.
atom altı parçacıklar incelendiğinde
tüm hayatı kontrol eden klasik fizik yasalarının tamamen ortadan kalktığı bir evrenle karşılaşılıyor.
kuantum fiziği ile ilgili yapılan bazı deneylerin ise gerçekliğe doğrudan müdahalede bulunulduğu için değişim dalgalanmalarına neden olduğu ve deneyin bizatihi kendisinin ölçümü olanaksız hale getirdiği belirtilmiş.
Burada tutmaz dediğimiz başlıktır.
Ses ve görüntü tabii ki kayıtlı kalır çünkü uzay ve zaman kavramında hiç birşey tam olarak yok olamaz.
Başlığı açan kardeşimin anlyacağından emin olduğum için ona anlatıyorum ışık malumun ışık hızında haraket eder. Lakin velev ki bu hızı aşabilirsen geçmişi görebilirsin. Şuan dünyadan çıkan ışık ve görseller 1 saniye sonra ışığın bir saniyedeki mesafesi kadar uzayda yol kat eder fakat sen bunun iki katı hızla ilerleyip dünyadan 1 saniye uzaklaşıp dünyaya bakarsan 2 saniye öncesini görebilirsin.
Hızına göre ne kadar geçmişi göreceğinde değişecektir. Çünkü uzaydan belli bir noktadan dünyaya bakanlar şuan istanbulun fethini izleyebilir. Çünkü o zaman yayılan ışık henüz o mesafeye kadar gidebilmiştir.
Bizler bazı galaksilerin ve yıldızların milyonlarca yıl önceki halini görüyoruz mesafeden dolayı. Belki şuan orada bir galaksi yok veya o yıldız havaya uçmuş çoktan. Fizik muhteşem birşeydir.
Atom altı parçacıklar ile son bulununlara karşı benim fikrim ise resmen görevleri kodlanmış ve kendi kısmi bilinçlerine sahip oldukları.
Ses konusuna gelince seslerin malum hava olmadan yayılmayacağı için iyonosfer tabakasında kayıtlı olduklarını okumuştum bilimsel bir makalede fakat bunları çözümsemek ve kırılmış dalga boyutlarını yeniden tespit etmek bizim için biraz imkansız gibi. Tıpkı ışık hızını aşmamış gibi. Ama hepsinin teoride mümkün olması muhteşem.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |