Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

EntelektüelTürk

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

483 entry 172 konu hiç puanı yok
20.02.2018 18:07 son işlem tarihi takip etme takip et

Sözde pejoratif takılanlar ve kendileri gülünç olanlar

bazı ideolojik takıntılıların, kendi görüşlerine aykırı bazı görüşlerin derinliğini fark edemeyecek kadar kapasitesiz olmalarına karşın, aksi görüşleri savunanları sözde küçümseme sayrısal yorumlarda bulunmaları nedeniyle ve hakikati bilenler bağlamında, aslında kendilerinin komik durumuna düştüklerinin ayırdında olmamaları alçaltıcı olgusudur.

20.02.2018 17:13
  1. Evrim gerçekliği ve bilinç

    evrim kuramı biyolojik temelde genel anlamda doğrudur kanısındayım. bu bağlamda, evrim sürekli değişim olduğunu ileri sürer. Bu değişim de genelde ileriye yönelik değişimdir. İnsanoğlu canlı evriminin en üst aşaması durumundadır halihazırda. ancak, bu değişim halen devam etmektedir. evrimsel gerçeklikte, niceliksel evrimsel gelişmeler ve değişimler, bu eşik aşılınca niteliksel hale gelmektedir. Bu bağlamda, bilinçli varlıkların oluşması evrimsel gerçekliğin niteliksel aşaması ve basamağıdır. Bu aşamada, milyarlarca yıllık evrimsel gelişimde analitik zeka ortaya çıkmıştır. Akıl ise, analitik zekadan çok çok sonradır. Bir niteliksel değişimi evrimsel olgu olarak kabul edebilmenin en temel göstergesi ise, bunun genel hale gelmesidir. İnsani gelişim ve evrimde zeka genel hale gelmiştir. İnsani evrim henüz tamamlanmamıştır ve belki de kıyamete kadar tamamlanmayacaktır. Bu aşamada, en önemli evrim, aklın gelişmesi olacaktır. Halen aklın gelişmesi insanlık aleminde genel hale gelmemiştir maalesef. Aklın evrimsel gelişimi, genel olgu haline geldiğinde ise, sonraki aşamanın objektif-ussal görev-ödev ahlakı olacağını düşünmekteyim. Asıl bilinçsel insani evrim eşiğinin akıl ve ahlak olacağını düşünüyorum. Bu aşamadan ise çok çok uzak olduğumuz kanısındayım insanlık olarak. Kanımca, evrimsel gerçeklikte, insanlığın asıl sorunsalı, bu ahlaki aşamanın sancılarını yaşaması aşamasıdır. İnşallah, bu süreç çok kısa sürer, dediğimdir

     
  2. Uşaklık etmek

    (Ahlaki ve meşru saiki olmayan )Birisine veya birilerine ya da özellikle de hain bir yapılanmaya, sözde bilinçli! veya Pavlov'un deneyindeki canlılar gibi refleks temelli ve beyni yıkanmış bilinçsizlikle; sorgusuz sualsiz teslim olmak, bunların her dediğini yapmak, bunların ahlakdışı taleplerine karşı gelememek, bunların kölesi olmak, ideolojik körlükle insani hakikatleri kirletmek, bu bağlamda hainlikten de kaçınmamak, adice anlayış ve tutumudur.

     
  3. zamları otomatik sistem yapıyor,biz yapmıyoruz

    makro ekonomik zorunluluklardan bihaber kişilerce anlaşılamayan; ancak, ekonomi biliminin gereklerine atıf yapan, doğru bir değerlendirme ve söylemdir.

     
  4. güldürürken düşündürmek

    Mesela ironi yapmak.

     
  5. çakallık yapmak

    Bazılarının, çekememezlik veya menfaat saiki gibi nedenlerle-dürtülerle, uyanık geçinme, kendisini çok zeki sanıp, cin olmadan adam çarpmaya yeltenip, kendini küçük-komik duruma düşürme halidir.