Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

brugge

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

229 entry 187 konu hiç puanı yok
22.09.2023 09:26 son işlem tarihi takip etme takip et

genç aday yok söylemi

sadece önümüzdeki seçimler için sınırlı olmayan geriye dönük hemen bütün seçimlerde genç adayın olmamasını belirten serzeniş ifadesidir.

Hal ile zengin genç eş bulmaya benzememektedir, cumhurbaşkanlığı, biriktire biriktire deneyim kazana kazana gelinen bir süreçtir, önce milletvekili olursun, zamanla koşullar elverdiği ölçüde ilerlersin.

Ki önceden meclis seçiyordu, genelde meclisten gelen adaylar daha güçlü oluyordu, şimdi istisnai 100 bin imza durumu var.

Sadece o mu, tabiki değil, bugün milletvekili dahi olmak isteseniz aday adaylığı için 20 bin 30 bin gibi bir ücret var.ki bunlar arka sıralar. 22 yaşında kaç gencin bunu verebilecek imkanı var. Ciddi bir örgütlülüğü sağlayıp 100 bin imzayı toplama becerisine sahip bir genç neden olmasın olabilir, yasal hakkıdır da. Ama engeller yaşından ve tecrübesinden büyüktür...Bir örgütlü arka plan olmadan genç aday görmek bir süre daha zordur. Sendikacılık veya sivil toplum kuruluşları güçlenir, yaptıkları işler ses çıkarırsa gençlik oradan belki meclise ve daha ilerisine yürüyebilir.

30.04.2023 16:25
  1. marmara bölgesinde yaşamak

    Bundan bir 10 yıl öncesine kadar şehirliyiz, enteliz, kültürlüyüz havası atanların, ege ve akdeniz kıyısındaki köylere hızlı göçünden sonra eskisi kadar prestiji kalmayan bir durum. Bugün Bu bölgede yaşayanların göçmen sınıfından komşuları olma olasılığı da yüksektir. Metropol yaşamı da öyle birşey zaten. Aynı zamanda sanayi varlığından dolayı emekçi şehirleridir, nüfusun % kaçının denizi boğazı görebildiği tartışılır...

     
  2. ingiliz aksanı

    Aslında Adada en özgün ve sade aksan Bristol bölgesinin aksanıdır, dünyada da Avustralyalıların konuştuğu aksandır. Amerika daki ingilizce, çok göç aldığından afro amerikalıların ve Latinlerin konuşmalarından etkilendiğinden anlaşılması daha zordur. Ada ingilizcesi nettir, burada sorun daha çok ifadelerde kısaltma kullanmalarından kaynaklanır, çoğu bölgede football yerine footy, Merseyside civarında tomorrow yerine tumos denildiğini önceden duymamışsanız farklı gelebiliyor.

     
  3. imparatorlukların yükselişi Osmanlı

    Yabancı kaynaklı,İstanbul'un fethini konu alan, görsel efektler ve olayların detayları bakımından önceden bilmediğim bazı kısımlarını da gördüğüm bir belgesel. Tek olumsuz vereceğim puan, sadece tek bir bölümünde Türk askerlerinin ölümünü daha abartılı şekilde ekrana (tünellerin yerini tespit edip lağımcıları imha eden İskoç kökenli Roma subayı kısmında) yansıtmışlar. Yapımcıların milliyetini düşünürsek Anglosakson milliyetçiliği yapmak isterken abartmışlar gibiydi. Roma askerleri daha kahraman şekilde can vermiş gibi bir aktarım da söz konusu olmuş.

     
  4. Savaşın efsaneleri

    TRT Belgesel kanalında bir süredir gösterilen, hatta dördüncü sezonu gösterimde olup, geçmişteki savaşları önceden su yüzüne çıkmamış detaylarıyla aktaran bir belgesel. Özellikle antik çağ savaşları bakımından ilgi çekici detaylar gözler önüne seriliyor.

     
  5. Türkiye'de eğitimin artık albenisini kaybetmesi

    Özellikle ezbersel olmaması direk hedefe odaklı olması nedeniyle küresel online eğitimler, tahtadaki eğitimleri ezmiş geçmiş durumda. Ülkelerin mezun olmayan programcıları var, bizde mezun olup programcı olamayanlar var. Bu sadece bilişim sektöründe değil, aşağı yukarı her sektörde benzerine rastlamak mümkün.