Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

aslı sanem

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

36 entry 5 konu hiç puanı yok
02.03.2022 11:07 son işlem tarihi takip etme takip et

üniversiteye girişte baraj puanının kaldırılması

baraj denen şey öğrenciyi strese sokmaktan başka bir şey değildi. zannediyorsunuz ki baraj kalktı herkes istediği bölümü okuyacak. mesela eskiden baraj puanı 180 di ve öğrenci 190 puan aldı diyelim.bu öğrenci hangi güzel üniversitede hangi güzel bölümü okuyabilecekti(devlet okulları).şimdi baraj yok ve diyelim 160 aldı.barajın kalkması bu öğrenciye etki eder mi,etmez.

ama özel üniversitelerde işe yarar bu sistem. eskiden paran olsa da barajı geçemeyen okuyamazdı. şimdi parası olana özel üniversitelerin kapısı açık olacak. burda boş kontenjanları olan özel üniversiteler kazanacak.

16.02.2022 15:29
  1. 6 muhalefet liderinin buluşması

    şaka maka umutlandım ben ülkem adına. güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerinde uzlaşı sağlayan liderlerin ortak bir paydada buluşması güzel. ülkede çözülmesi gereken o kadar çok sorun var ki ,ülkenin menfaatlerini kendi menfaatlerinin önüne koyanlara ihtiyacımız var .Tek kişiyle de olmaz bu zaten.

    umut güzel şey....

     
  2. aşk için gerekenler

    feremon

     
  3. Uykusuz gecelerin sabahını bana sor

    valla hiç merak etmiyorum.ama şunu sorayım;

    bir gençliğe, aşkın uğruna ölünecek bir şey olduğuna nasıl ikna ettin be abi..

     
  4. güzellik algısının geldiği son nokta

    güzellik algısı tarih boyunca değişkenlik göstermiştir. bu değişkenlik kültür ve zamana göre şekillenmiştir. 14 yy da daha kilolu, küçük göğüslü ve göbekli kadınlar, 1900'lü yıllarda ise daha kıvrımsız kadınlar beğeniliyordu. bugünkü zayıf kadın güzeldir algısı ise 1960 lara dayanıyor. günümüzdeki güzellik algısı, ince bel büyük-dolgun meme ve kalça oluşturuyor. günümüz kadınları bunlara ulaşmak için çeşitli müdahalelerden kaçınnmıyor.

    artık öyle bir noktaya geldi ki etrafımızdaki her 5 kadından birinde estetik müdahale var. arı sokmuş gibi dudaklar, dokunsan patlayacak gibi duran memeler, mimiksiz ifadesiz suratlar vb...

    toplumdaki bu algı hem bedene hem de cebe zararlı. değişir mi bu algı, değişse bile yerini daha mı kötüsüne bırakır bilmiyorum.

     
  5. dehşet-ül vahşet

    ayrı ayrı bakıldığında "dehşet" ve "vahşet" kelimeleri anlam olarak malumunuz. bir ek nasıl anlamı güzelleştirir onu gördüm. dünyaya "ül" gibi insanlar gerek...