Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Sozluk Yazarı

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

277 entry 51 konu hiç puanı yok
26.02.2017 18:52 son işlem tarihi takip etme takip et

çıkın çıkın gelin

Ev sahibinin Misafirini samimi daveti. Çıkmazsan gelemezsin!!!

26.02.2017 18:33
  1. maraton

    Maraton, atletizmde uzun mesafeli (42,195 m), sert tabanlı yollarda yapılan mukavemet koşusudur. Adı eski Yunanistan'daki Marathon Savaşı'nda Maraton Ovası'ndan Atina'ya koşarak gelen bir ulaktan esinlenerek verilmiştir. İlk kez 1896'da düzenlenen Atina Olimpiyat Oyunları'nda koşuldu, 1924 yılında 42,195 m olması benimsendi. Uluslararası amatör atletizm federasyonu 1992 yılından itibaren 21,100 m'de yarı maraton dünya şampiyonası düzenlemeye başladı. Maraton parkurları aynı nitelikte olmadığı için dünya rekoru kaydı tutulmaz, sadece en iyi derece vardır.

     
    (Bkz: veli ballı)
  2. sırıkla yüksek atlama

    Sırıkla yüksek atlama, yatay bir çıtanın üzerinden sırıkla atlamaya dayanan atletizm sporudur.

    1961 yılına kadar, sırıkla yüksek atlamanın gerek eğitim öğretim çalışmaları ve gerekse yarışmaları, metal veya bambu kamışı sırıklar ile yapılırdı. Bu gün sırığın temel öğretim çalışmaları hariç tüm yarışmalar, bükülebilen fiberglas sırıklar ile yapılmakta olup Dünya ve Olimpiyat rekorları bu sırıklarla kırılmaktadır.

     
  3. veli ballı

    Spor kariyerini gör

    spoiler

     
  4. veli ballı

    Veli Ballı, (1949), uzun mesafe koşucusu Türk atlet.

    6 çocuklu bir ailenin çocuğu olan; Muş, Varto doğumlu Ballı, Varto'da ortaokulu bitirdi. 1966 Varto Depremi'nden sonra devlet tarafından Aydın'a gönderildi. Lise öğrenimine burada başlayan Veli Ballı daha sonra Sivas'a gelerek Endüstri Meslek Lisesine kayıt oldu ve öğrenimini burada tamamladı. Aynı dönemde Sivas Demir Spor Kulübünde atletizm hayatını başarılı bir şekilde devam ettirdi.

     
  5. Mükemmel bir atlayış

    Sırıkla yüksek atlamanın ilmini yazan adam. Sergey Bubka

     
    (Bkz: sergey bubka)