Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Memurun kazanç getirici faaliyetlerde bulunmaması

paylaş araştır

 

  1. yasaktır.

    memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç).

    Bana göre bu yanlış. Evet bütün işi gücü bırakıp da 2.ci iş yapması da doğru değil. Mesai kavramından sonra yapılan her iş serbest olmalı bana göre tabi. Bir de şu var memurluk yapamadığın taktirde başında amirin var neticede..

     
  2. işçi dah iyi sartlarda olmasına rağmen sıkıntı yasamıyor lakin memura göz actırmıyorlar.Gerçi özalın dediği gibi benim memurum işini bilir hali cok ülkede.

     
  3. memurluğa başlamadan önce ticari faaliyeti varsa ne olacak? (taksi durağı gibi)

     
  4. gereksiz gördüğüm uygulamadır

    adam tek maaş ve büyük şehirde kirada oturuyorsa ne yapsın ?

    devleti yönetenler ticari faaliyette bulunuyor da çalışanı neden bulunamıyor o zaman.

    bu yasağın yeniden gözden geçirilmesi gerekir bence. şöyle bir şart konulabilir ; memuriyetine bağlı ticari bir faaliyette bulunamaz olabilir. bu görevi kötüye kullanmaya sebep olabilir çünkü.

    ama taksicilik yapar, pazarcılık yapar veya başka buna benzer işler yapar, ona izin verilebilir ve verilmelide

    geçinemiyorsa ne yapsın adam çalsın mı yani zorla

     
  5. memuriyetin sonlandırılmasına sebep verebilecek bir uygulama. kanunlarda devlet memurlarının ticari işlerle meşgul olamayacağı net bir şekilde belirtilmiş. yalnız ülkemizde çareler tükenmez, ticari bir faaliyeti eşi, kardeşi, babası adına yapabilir. kimse bunu sorgulamaz ve sorgulamak da anlamsız zaten.

    maalesef sınavına hazırlandığım meslekte de, ikinci bir ticari faaliyette bulunmak yasak. 457 sayılı devlet memurları kanunun geçerli olduğu bir hukuk sistemleri var.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.