Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

2015 erken genel seçimi

paylaş araştır

 

  1. 7 Haziran 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. Dönemi'nin 550 yeni üyesini belirlemek için yapılan fakat Seçim sonuçlarına göre, hiçbir siyasi parti tek başına iktidar olabilmek için gerekli olan 276 sandalye sayısına ulaşamadığı, daha sonra koalisyon arayışları yapılan fakat ondan da bir sonuç çıkmayınca erken genel seçime gidileceği ortaya çıkan, bazı partilerin oylarının artacağı bazı partilerin ise oylarının yükseleceği seçimdir.

     
  2. Haziran ayındaki seçimlerden sonra kurulamayan hükümetin tekrar kurulması için 2015 yılı kasım ayında yapılması planlanan, seçmen katılımının bence az olacağı, bir yılda yapılan ikinci seçim olacak olmasından dolayı ülke ekonomisinde büyük kayıp yaratacağını düşündüğüm seçimdir. yapılacak olan seçim inşallah vatanımıza milletimize hayırlı olur ve seçim sonrasında hükümet kurulması için olumlu bir sonuç alınır.

     
  3. Başlığı açanın "erken seçim" tabirinin zaten olması gerekenden daha erken yapılmak zorunda kalınan bir genel seçim olduğunu bilmediğinden dolayı "erken genel seçim" diye bir tabiri hukuk sistemimize kazandırma çabasıdır!

     
  4. dayatılmaya çalışılan seçimdir.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.