Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
"Bir kere evleniyorsun,düğünsüz olur mu?" "O kadar düğüne gittim,alacaklarım var.Bu düğün olacak." gibi anne babalarımızın dikteleriyle adettendir diye yaptığımız evlilik eğlencesidir.
En ciddi insanların bile delirmiş gibi oynadığı, anlamsız masraflara yol açan olmasa daha iyi olurmuş dediğim abartılmış kültürümüzdür.
saçmalıklar toplamının bütçene olan oranıdır
2 3 saat millet tepişecek diye sana kalın bir borç yükü bırakırlar, hepsi evlerine şen şakrak gider, sen kara kara o borcu bir kaç sene içerisinde nasıl öderim diye düşünüp durursun
Boş iştir. Çalgılı, kız-erkek karışık düğünler ise düşman başına... Bu faaliyet Caiz değildir. Allah imanlı kişilerle karşılaştırsın. Amin.
para saçmak, havaya kurşun sıkmak, yöreye göre davul zurna, kemençe eşliğinde oynamak, gelini damadı ata bindirip köyde gezdirmek, yemeklerin, içkilerin su gibi aktığı örf adet haline gelmiş kültürdür..
Halkımızın en güzel kültürlerinden biridir.
Eş dost, akraba, komşu herkes bu anı birlikte geçirebilmek için hazırlanır ve evlenecek çift için orada bulunur.
Her yörenin değişik adetleri olsa da zamanında eminimki hepsi hafızalarda anılar bırakmaya vesile olur.
Günümüzde rekabetleşmenin sosyal medya üzerinden artması vesilesi ile çok külfetli olmuştur ama eskiden bu böyle değildi. Mahalle aralarında bildiğimiz sarı ampullerle ve plastik sandalyelerle çevrelenmiş alanda bir piyanist şantör eşliğinde insanlar eğlenir, keyiflenirdi. Hanginizin çocukluğu dair böyle bir anısı yok zihninizde? Eminimki herkesde böyle bir anı vardır.
İnanıyorum bu şatafat ve rekabet balonu bir yerde patlayıp eskiye dönecek sade ve niyete uygun bir sadeliğe bürünecek ama zamanla.
Eksik olmasın bu kültürümüz. Hep var olsun. Yoksa ben/sen nasıl o kadar insanı kısacık süre içerisinde görebileceğim/sin.
Yeni yeni kısmetlere vesile olacak bu ortamları nerede bulacağız?
Düğün kültürü demirbaşımızdır, o kedar (gülücük)
Çok uçuk detaylara kaçılmadığı sürece olması gereken bir kültür..
Yöreden yöreye değişen gelenekleriyle kah şaşkınlık yaratma kah güldürme eğlendirme biçimleri bulunmaktadır..
Günümüzde yerini sade nikahlar almaktadır..
Lakin değindikleri gibi bir kere yaşanır ümidiyle dillere destan keyifli tadı tuzu yerinde bir düğüne hayır dememek elzemdir..
(zılgıtçekensmiley)
Geçenlerde bir düğüne gittim yemekli,ilk defa sakin ve başım şişmeden geldim düğünden,gereksiz şeyler yoktu curcuna yoktu.
Abartılı örf adet yok dansçı vs.gereksiz tamamen.
Orta ölçekli bir ailenin borç harç düğün yapmasına şiddetle karşıyım,en asgari ölçüde toplanılsın yapılsın,sonra neden borç ödensin yazık değil mi.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |