Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

30 yaş bunalımı

paylaş araştır

1. çevresindeki herkes kendi işini kurmuşken/bulmuşken işsiz dolaşan, herkes evlenip çocuklanırken yalnız olan, kim olduğunu, ne istediğini bilmeyen, gelecekten korkan insanın yaşadığı psikolojik durumdur.

2. 30 yaş ömrün sayısal olarak yarısı olmasa da nitelik olarak yarısının geçildiği zaman olabilir. fiziksel ve zihinsel olarak doruk noktasına varılmış olup artık yokuş aşağı inişe geçişin başlaması yaklaşmıştır.

bu yaş toplumsal beklentiler açısından kadın ve erkekte değişiklik gösterirken benzerlikler de yok değildir. sanırım bunalım kısmı cinsiyet farklılığından ziyade toplumun yargılamaları ile patlak veriyor.

30 yaşına kadarki iş aramalarında hep tecrübesizlikle yargılanıp patronlar tarafından uğurlanırken 30 yaşından sonra bu yaşa kadar niye iş bulamadın sorusuyla muhatap olunmaya başlanıyor. zaten iş bulma engelini aşamayan diğer levellere geçemiyor. yani aş bulamıyor, eş arama haddini zaten kendinde bulamıyor, zor dostum zor...

vallahi bunalım kelimesi zayıf kalırdı benim 30 yaşımdaki durumuma. iş bulma levelini bir türlü aşamadım. sonraki yıl aştım ama hayattan aldığım ağır yenilginin rövanşına gücüm kalmadı, knock out oldum, devrildim, ne zaman ayağa kalkmaya çalışsam başaramadım, emekleye emekleye gittiğim yere kadar artık...

Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.