Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

mukaveme

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

129 entry 59 konu hiç puanı yok
16.04.2022 00:14 son işlem tarihi takip etme takip et

üçüncü dünya savaşı

sonunda nükleerlerin konuşacağı ve rusyanın kazanacağı bi 3. dünya savaş olduğuna kesin gözüyle bakıyorum. gerçekten öyle olacak.. ama hemen yarın yada öbürgün değil..size zamanını söylerdim, ama alay eder, dalga geçersiniz.. bu yüzden zamanı gelince zaten göreceksniz.. amerikaya nükleer düştüğünü göreceksiniz..

16.04.2022 00:14
  1. z kuşağı

    gençliğe amerikan bakış açısıyla bakılıp amerikalı entellektüllerin isimlendirilmesi sonucunda verilen isim. bizde z kuşağı diye bir kuşak yoktur. bizim genç insanlarımız vardır. ve maalesef popüler kültür tarafından cahil ve eğitimsiz bırakılmış insanlarımı var. bu körpecik gençlere amerikan ağzıyla z kuşağı denilmektedir. yanlış bir isimlendirmedir. asla kullanılmaması gerekir.

     
  2. yelimid Yüksek Isıl Dayanımlı Yapısal Yapıştırıcı

    Ar-Ge Üretiminden Sanayileşmeye!

    TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Yüksek Isıl Dayanımlı Yapısal Yapıştırıcı teknolojisi, TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla basit lisanslama yöntemiyle BETA Kimya A.Ş ve İZEL Kimya A.Ş'ye ticarileştirildi.

    Yüksek bükülme mukavemeti sağlayan yapıştırıcı, olağanüstü yüksek sıcaklıkta uzun performans gösterir.

    TÜBİTAK SAGE tarafından tasarlanmış reaktif bir poliimid yapıştırıcı çözümü olan Yüksek Isıl Dayanımlı Yapısal Yapıştırıcı teknolojisi, 350°C yüksek sıcaklık değerinde bile uzun süre etkin performans gösterebilen yurt dışından tedarik edilemeyen Türkiye'nin ilk yüksek ısıl dayanımlı yapısal yapıştırıcısıdır.

    Zorlu ortam şartlarında mükemmel yapışma performansı gösteriyor. Jet motorları, uydular, uzay mekikleri, roketler ve füzeler gibi kritik sistemlerin yüksek sıcaklığa maruz kalan kısımlarında kullanım potansiyeline sahip YELİMİD, yurt dışından tedarik edilemeyen poliimid reçine sınıfında yer alıyor.

    TÜBİTAK SAGE, ileri malzeme ve polimerik ürün geliştirme yeteneği ile sanayiimizde kritik kullanıma sahip ürünlere öncülük etmektedir.

    googleye yazın hemen çıkıyor. çok sağlam yapıştırıcı.

     
  3. som seyir füzesi

    1-) SOM füzesi; hava savunma sistemlerinin etkili menziline girmeden hedeflerin büyük bir doğrulukla vurulmasını sağlayan ve durağan satıh hedeflerine ve hareketli su üstü hedeflere karşı etkin bir şekilde taarruz kabiliyeti bulunan uzun menzilli, havadan Satha atılan turbojet motorlu seyir füzesidir.

    2-) SOM-A ve SOM-B1 füzeleri, 2011 yılından itibaren TSK envanterinde yer almaktadır. Ardışık delici harp başlıklı SOM-B2 ve su üstü hareketli hedef vurma yeteneğine sahip veribağlı SOM-C1 ve SOM-C2 varyantlarının geliştirme çalışmaları devam etmektedir.

    3-)SOM-A Füzesi

    Füze ağırlığı ~ 1350 lb.(620 kg)

    SOM füze ailesinin geliştirilen ilk varyantıdır.

    Yüksek patlayıcılı basınç - Parçacık etkili harp başlığı

    Küresel Konumlama Sistemi(KKS)

    Ataletsel Navigasyon Sistemi ( ANS)

    Yeryüzü Referanslı Navigasyon Sistemi (YRNS)

    SOM-B1 Füzesi

    SOM-A gibi yumuşak hedeflere taarruz için tasarlanmış olup; SOM-A füzesinden farklı olarak kızılötesi görüntüleyici (KÖG) arayıcıya sahiptir.

    Füze ağırlığı ~ 1350 lb.(620 kg)

    Yüksek patlayıcılı basınç - Parçacık etkili harp başlığı

    Küresel Konumlama Sistemi(KKS)

    Ataletsel Navigasyon Sistemi ( ANS)

    Yeryüzü Referanslı Navigasyon Sistemi (YRNS)

    Kızılötesi Görüntülemeli Arayıcı

    Otomatik Hedef Algılama (OHA)

    SOM-B2 Füzesi

    SOM-B2 füzesi sert beton hedeflerde etkinlik sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Bu nedenle, SOM-B2 füzesi; SOM-B1 füzesinden farklı olarak Ön Delici ve Ana Delici'den oluşan Ardışık Delici Harp Başlığı'na sahiptir.

    Füze ağırlığı ~ 1450 lb.(660 kg)

    Ardışık Delici Harp Başlığı

    Küresel Konumlama Sistemi(KKS)

    Ataletsel Navigasyon Sistemi ( ANS)

    Yeryüzü Referanslı Navigasyon Sistemi (YRNS)

    Kızılötesi Görüntülemeli Arayıcı

    Otomatik Hedef Algılama (OHA)

    SOM-J Füzesi

    SOM Silah Sistemi Ailesi'nin F-35 (JSF) Uçağı dahili silah istasyonuna uyumlu olarak geliştirilmiş bir üyesi olup, yoğun bir şekilde korunan hareketli su üstü ve sabit kara hedeflerine taarruz yeteneğine sahiptir.

    Füze Ağırlığı ~1000 lb. (~500 kg)

    Kısmi Delici Harp Başlığı

    Küresel Konumlama Sistemi (KKS)

    Ataletsel Navigasyon Sistemi (ANS)

    Yeryüzü Referanslı Navigasyon Sistemi (YRNS)

    Kızılötesi Görüntülemeli Arayıcı Başlık

    Otomatik Hedef Algılama (OHA)

    Ağ Destekli Mühimmat Kabiliyeti

    Evrensel Silah Arayüzü Uyumluluğu

    Yerde,Havada ve Atış Sonrası Görev Planlama Yeteneği

     
  4. hisar U uzun menzilli yüksek irtifa hava savunma füze sistemi

    1-) Türkiye'nin uzun menzilli balistik füzelere ve havadan gelecek tehditlere karşı " Uzun Menzilli Yüksek İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi" olan Hisar-U projesine başlandı.

    2-) Hisar-U Hava Savunma Sistemi 8x8 taşıyıcı araç ile taşınacaktır. Taşıyıcı aracın Man firmasından olması planlanmaktadır. Rf yani aktif radar güdümlü başlığına sahip olacak ve hedeflerini başarılı vurma oranı yüksek olarak imha edecektir.

    3-) Hisar-U için radar geliştirme çalışmaları Aselsan tarafından yürütülmektedir. Radar olarak iki alternatif oluşmuştur.

    Birincisi 600 km Uzun Menzilli ve Kara Konuşlu Hava Savunma Radarı olabileceğini ifade etmişlerdir.

    İkinci alternatif radar ise şu an Tf-2000 Hava Savunma Fırkateyni içi geliştirilmekte olan ÇAFRAD (Çok Amaçlı Faz Dizinli Radar) dır. ÇAFRAD ise 1000+ hedefi takip etme özelliğine sahip olup 450+ km menzile sahiptir. Kara konuşlu çeşidinin geliştirilerek Hisar-U Uzun Menzilli Hava Savunma Sisteminde kullanılması planlanmaktadır.

     
  5. atmaca gemisavar füzesi

    1- Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları kapsamında Roketsan Ana yükleniciliğinde, Aselsan ve ArMerKom işbirliğiyle geliştirilen Atmaca Gemisavar Füze Sistemi envanterde yer alan Harpoon Füze sisteminin yerini alacak. Roketsan ile 2009 yılında yapılan sözleşme sonrasında Projede, Aselsan RF arayıcı başlığı, ArMerKom ise atış kontrol sistemi ile operatör konsollarının geliştirilmesinde görev yapıyor.

    2- hava ve kara versiyonlarıda yolda geliyor.

    3- artık yunan düşünsün.