Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

InYourDream

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

85 entry 2 konu hiç puanı yok
17.08.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

satranç

çocukluğumun ve gençliğimin oyunu. küçükken dedem ile kahvehaneye gider onun arkadaşı ahmet amca ile oynardım. dedem de çayını içip ikimizi izlerdi. şu hayatta en huzurlu olduğum an hangisi diye sorsalar ahmet amca ile satranç oynamak derim. ahmet amca vefat edince (mekanı cennet olsun) bir süre oynayacak kimsem olmadı ve sonrasında lisede epeyce oynayıp üniversitede boşladım. hala ara ara oynadığım 2 kişi var.

şimdilerde laf arasında konusu geçince çok bilmiyorum diyerek rakibe tahtada cevap veriyorum. zaten ayda yılda bir denk geliyor öylesi de. son olarak at mı fil mi ikileminde hareket kabiliyetleri sebebiyle oyun başında at oyun sonunda fil diyorum.

01.03.2023 15:52
  1. mühendis

    gördüğüm kadarıyla iyi tahsilli ve kendisini geliştirmiş olanlar gerçekten donanımlı olmakla birlikte kamuda gerekli önem hala verilmiş değildir. aynı zamanda üretecek olan kimselerdir ve kalkınmak için iyi mühendislere sahip olmak bir ülke için şarttır. her ülkede itibarlı bir meslektir. ülkemizde de odası ve meslek kanunu bulunan gerçek bir iştir, uğraştır.

    son olarak bir sosyal bilimci olarak kendilerine dostane bir tavsiye vereceğim. sosyal bilimle meşgul kimselere teknik mevzuları anlatın, bu konuları öğrenmeyi şahsen çok keyifli buluyorum. ancak bir sosyal bilimciye toplum dinamiklerini hararetli anlatınca pek münasip olmuyor. söz gelimi bizim gelip size bina inşaatı konusunda iş öğretmemiz gibi göründüğünü bilin.

     
  2. büyük istanbul depremi

    türkiye'nin iktisadi bağımsızlığını tümden kaybetme ihtimalini barındıran, yaşanmasından en çok korktuğum olaydır.

     
  3. her başlığa yazmak

    çoğunlukla medeni cesaret bazen de vakit gerektirir. her konuda yazan, konuşan kimsenin çoğunlukla bir şey bilmediğini gördüm. bilimin hayatın her alanını düzenlediği düşünülecek olursa, teknik konularda ilgililer, diğer noktalarda bilgililer konuşsun. okumak da en az yazmak kadar keyiflidir.

     
  4. milli yas

    türkiye'de sonuncusu 6 şubat tarihinde başlamıştır ve 12 şubat tarihinde güneşin batışına değin sürecektir. bugünün son ışıkları ile resmi olarak milli yas sona erecektir.

     
  5. dikey mimariden yana değilim

    söylendikten sonra avrupa'nın en yüksek bilmem nesi, en büyük bilmem neyi inşalarının hız kazandığı kelime grubu. cumhurbaşkanı bir zamanlar bu sözü söylemiş olabilir ama uygulamada hep zıddını yaşadık. özden ziyade şekle önem veren insanlarca kavranması pek mümkün değildir. kentli olmak veya olmamak noktasında bir seçimdir dikey mi yatay mı tercihi. şehirleşmeyi harikulade uygulayan devletlerde 20 katlı apartmanlar ve altlarında 2 kat dükkan görmeniz olası değildir. birlikte yaşamanın neyi ihtiva ettiğini bilirler ve kuralları vardır. mesela sokak düğünü yapmazlar. hele hele deprem riski olan şehirlerde 250-300m bina asla yapmazlar, yapmaya da müsaade etmezler. ziya paşa der ki ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, görünür kişinin rütbe-i aklı eserinde.