Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

referandum kararsızları

paylaş araştır

 

  1. yorumlara bakılırsa kararsızlıktan evet'e dönüş yapmış kitledir. arkadaş anlamadığım bir şey var. maddeler ortada olası sonuçlar da okuma ve kıyasla ortaya çıkabilecek bir şey. tamam kalkıp kararsız kalmak da anlaşılabilir bir şey.

    ancak efendim filanca böyle diyor o zaman ben de tam tersini diyeyim diyerek seçim yapmaya çalışmak bana oldukça abes bir şey geliyor. ben bilmem büyüklerim bilir demeyeceksin. aklını izanını çalıştırıp araştırıp soruşturacaksın ne getirir ne götürür, propagandalar ne denli tehlikeli ? bayrak için ezan için evet diyen bir tarafla hayır için denize dökeceğiz diyen diğer taraf ne saçmalıyor diyebileceksin mesela.

    ha bir de tabi geçmişi bol bol anacaksın hatırlayacaksın. yalnız geçmiş derken kalkıp 1930'ları 40'ları değil mesela 2010 referandumunu baz alacaksın.. neydi ne oldu ? ne işe yaradı ? ne sonuçlara maloldu gibi ? ha ama yok ben gazete manşetleriyle, günlük gaflarla, siyasilerin birbiriyle didişmelerine göre karar alırım diyorsan kusura bakma ama kabahatin çoğu sende canım kardeşim.

     
  2. kararsızlık konusunda kararlı kişilerdir diyemeyeceğime göre, kararını açık etmeyen kişilerdir demek istiyorum. sonuçta hiç bir seçimde kararsızlar diye bir seçenek yoktur. referandumda ise evet/hayır vardır. yeni teklif iyi değilse cevabın hayırdır, iyiyse evet. henüz bilmiyorsan aç oku cevabını ver. ancak kafası net olanların da çoğu okumuş değiller. gerçi 18 maddenin asıl önemli olan iki konusu var: cumhurbaşkanının yetkileri ve yargı üyelerinin seçimi. gerisi magazin boyutu. sanki seçme yaşı 18 e düşünce tüm gençler m.vekili olacakmış gibi bir algı var ki, bu da hayır cephesinin kafa karıştırmak için yaptığı işlerden biridir.

     
  3. Her geçen gün evet kararı veren kitledir. Chp ye yakınlığı ile bilinen gezici araştırma şirketi bile eveti yüzde 54 açıkladı. Katılım artarsa evet oyları yükselir dedi. Yani kararını verenler evet olarak sandığa gidecek yönünde bir sonuca ulaştıklarını açıkladılar. Sanırım yüzde 60 filan çıkacak ki fazla rezil olmamak için gezici bu tahmini paylaştı. Ama burada başarı iktidarın değildir, muhalefetin beceriksizliği, bilgisizliği, halkı küçümsemesi etkili olmuştur. İktidar partisi havalara girmesin. Yoksa onlar da halka tam açıklayamadılar bu değişiklik neden gerekli ve olması gereken tam olarak böyle miydi. Ama bizde bir muhalefet var ki evlere şenlik. Adam gizli evetci. Basbakanla, cumhurbaskani farklı partiden seçilirse ne olacak, diye soruyor. Hay ben senin kalıbına... Bir eski genel başkanı bu sistem peygamberi bozar, diyor. Milletvekili evet çıkarsa evet oyu verenleri izmirden denize dökeriz diyor.. Ya tamam hepsi neyse de evet cikarsa lokantalar kapanacak, demek nedir yahu.. Hay sizin edeceğiniz muhalefetin içine... Memleket böyle ciddi bir dönemeçte malesef iktidarın insafına bırakılmis durumda.. Muhalefet error veriyor.. Pkk dan, fetöden medet umuyor..vay sizin siyasetinize..

     
  4. Tarafsızların hayır safına geçmeleri için bir sebep belirteyim.

    Cumhurbaşkanı partili yani taraflı olmamalıdır. Çünkü bir çok devlet kurumuna doğrudan üst düzey personel atama yetkisi var. Yeni rejimde parti devletine döner felaketimizi hazırlamış oluruz maazallah.

    Evet taraftarlarının en büyük kozlarından biri de cumhurbaşkanının çıkaracağı kararnamelerin meclis tarafından reddedilebileceği ögesi. Ama kimse de demiyor ki bu 18 maddelik anayasa değişikliği kabul edilirse c.başkanı partili olacağı için mecliste açık ara en fazla vekil bulunduran partinin de başkanı olacak. Haliyle o partide bulunan milletvekillerinin cumhurbaşkanının muhtelif alanlarda kullanabileceği kararnameleri değerlendirirken, hür ve millet adına yargılamada bulunmalarına, genel başkan baskısı altında olmaları engel olacaktır.

    Cumhurbaşkanına verilen yetkiler incelendiğinde tarafsız olması, bir partiye bağlı olmaması gerekmektedir.

    Vatana ihanet gibi suçlardan dolayı yüce divana sevkedilmesi için meclisin 3/2 sinin oyu gerekli. Yani 600/400. 600 vekilin yaklaşık 350 sinin cumhurbaşkanının partisinden olduğunu düşünürsek, 400 sayısına ulaşmak ütopyada kalır. Hem ulaşsa bile c.başkanının seçim yenileme yetkisini kullanarak yargılamadan kaçabileceği de gözlerden kaçmamalıdır.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.