Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

hoca taktı bana

paylaş araştır

 

  1. öğrenci kısmının başarısızlık kılıfıdır,hatta aileyide inandırır,yoksa nasılda zehir gibi çalışmıştır,sınıfta nasılda efendidir ama hoca takmıştır!! hep kalır o dersten öğrenci.hoca takmasa takdir belgesi alacaktır o kadar yani.öğrencinin hoşlanmadığı benimseyemediği dikkatini toplayamadığı dersle ilgili başarısızlığına öğretmeni malzeme ederek kulp bulmasıdır.

     
  2. öğrencinin bir türlü başarı gösteremediği dersle ilgili olarak, ailesine söylediği başlıca ve en inandırıcı yalandır. 'ben bu dersi sevmiyorum, yapamıyorum.' demek zor gelir, genellikle aileden korkulur, çünkü 'çalışırsan yaparsın.' cevabı alınacaktır. bu nedenle hocanın taktığı yalanı uydurulur.

     
  3. bazen gerçekten de taktığı zaman kullanılan cümle.ilkokulda 4 ve 5.sınıftaki öğretmenimin (öğretmen kavramının hakkını vermese de) hepsi 5 olan karneme rağmen insan yerine koymadığı zamanları hatırlıyorum da...Sevdiği öğrencisine geçtiği iltimasları,doğum gününde aldığı pahalı hediyeleri.neyse.

     
  4. dersten iyi not alınamazsa dillere pelesenk olan cümledir.

    öğrenci ilk başlarda gerçeği bilir yani çalışsa yapabileceğini ancak önüne gelene bu bahaneyi söyler ve bir süre sonra kendide inanmaya başlar buna.

     
  5. öğrencilerin kendi başarısızlıklarını öğretmene mal etmesidir ve bir çok öğrencinin başvurduğu bahanedir. hep öğretmenden kaynaklanır sorun, yoksa öğrencimiz çok başarılıdır ama öğretmen bir kere taktığı için hep zayıf not vermekte, yaptıklarını görmezden gelmektedir. yıllardır öğrenciler arasında gelen bir bahanedir, ne değişir nede modası geçer.

     
  6. çok büyük ihtimal ile sallama olan cümledir. arada istisnai doğru durumlar var olsa da bu gerçeği değiştireceğini sanmıyorum. zaten çoğu öğrenci bu cümleyle kendini kandırarak aslında dersten geçmeyi yüzde 90 ihtimalle kafasında bitirmiş olur. öğretmenin ise hiç de umurunda değildir maalesef. kendi başarısızlığını başkasının üzerine atarak kendini tatmin etme yoludur öğrenci için.

     
  7. bir şehir efsanesidir öğrenciler arasında . gerçeklik payı yok denecek kadar azdır öğrenciden ziyade takılan şey yanlış davranıştır davranış sönerse öğrenci görecektir ki takmada sönmüş hatta izi bile kalmamıştır

     
  8. zayıf alan öğrenciler tarafından kullanılan, gerçekliği çok da anlaşılmayan bahanedir.

    nedense bu hoca sadece sınavda zayıf alanlara takar.

    öğrenci aslında sınava çok çalışmış ve başarılıdır lakin hoca huysuzdur, nedeni bilinmeyen bir şekilde kafayı bu şahsiyete takmıştır ve her defasında zayıf verir.(tabi yersen)

    hakkı yenen bu öğrenciye sorulmaz mı acep, sınav kağıdında doğru yapılan soruların sonucu nasıl değiştirilir. madem hoca taktı, hakkını yedi neden şikayet edilmez?

    öğrenci olmak da zor be canım...

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.