Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Sheriff.

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

840 entry 31 konu hiç puanı yok
18.06.2018 20:47 son işlem tarihi takip etme takip et

tesel-ya

emekli üstteğmen.

18.06.2018 19:53
  1. ikili ilişkileri kullanmak

    siyasi bağlantıları kullanmakla eş değer olan durum. kimine göre torpil kimine göre ise iyiliğe karşılık iyilik, kime göre işbirliği, kimine göre şahsi değil iş olarak düşünenlerin tercihi. jason statham bir filminde mesela aradığı şahsı bulmak için çin mafyasıyla olan bağlantısını kullanmak zorunda kalıyordu. mafya ona iyiliğe karşılık iyilik diyordu mafyanın istediğini gerçekleştirerek aradığı şahsı buluyordu bu her ne kadar hayal ürünü bir film olsa da gerçek hayatta da bazen bu duruma düşebilir aradığınızı bulmak için bazı bağlantılarınızı kullanmak durumunda kalabilirsiniz ve bu durumun yeri geldiğinde hayat kurtaran bir strateji olduğunu da unutmamak gerek çünkü biz polisler genelde bu yöntemi kullanırız muhbirler, bağlantılar, ilişkiler çok önemli ve hayat kurtarıcı olabiliyor dediğim konu.

     
  2. sözlükte tek başına olmak
     
    (Bkz: ben)
  3. 24 haziran cumhurbaşkanlığı seçimleri tahminleri

    2015 seçimlerinde olduğu gibi ikinci tura kalması muhtemel seçim. adaylar çok güçlü. bütün oylar bölünse. mümkünü yok o adaylardan hiç biri %51'i göremez mecbur ikinci tura kalacak.

     
  4. Hoşgeldin ya mübarek 11 ay
     
    (Bkz: Mübarek 11 ay ne çabuk geçti.)
  5. Hiçbiryer'e Dönüş

    kitap okumada binde bir seviyesiyle afrika'dan bile geri olan sayın ahalimizin pekte anlamayacağı ve ilgi duymayacağı kitap. dizisini çekerseniz olur anca. bizde ortam böyle. armut pişecek ağzıma düşecek her şey ayağıma gelecek okumakta neymiş? of yazı çok uzun özet yok mu üşendim. (kafası karışık emoji) bu zihniyetle atatürk mezarından çıksa ülkeyi kurtarmakla hata mı yaptık acaba derdi. adamın kemikleri sızlıyordur kesin. neyse canım ne de olsa avrupa bizi kıskanıyordu değil mi dediğimdir.