Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

stokçu

paylaş araştır

 

  1. ülkemizde büyük rağbet gören meslek.

    bir şeye zam geleceğini öğrenen kişiler, hemen elindekini alır sümen altı eder. sorana asla var demez, sürekli yoktur. tedarikçi getirmiyordur, sürekli müşterisine bu şikayeti yapar. seçimlerden sonra da bunu bayağı görmeye başladık. soğan patates yok dendi, fiyatlar tavan yaptı. sonra depolar basıldı, yok denen patateslere ulaşıldı.

    bizler kötüyüz, art niyetliyiz. tek amacımız var o da cebimizi ne kadar fazla doldurabilirim. bizler bu kadar kötüyken bir şeylerin düzelmesini beklemek çok yanlış. insan düzelmeden toplum düzelmez.

    ha biz hiç stokçu görmedik diyenler biraz eskilere gitsinler. kemal sunal, zeki alasya-metin akpınar filmlerini izlesinler. millet olarak bizler buyuz.

     
    (Bkz: sümen altı etmek)(Bkz: meslek)(Bkz: kemal sunal filmleri)
  2. İleride bulunmayacağı veya pahalılaşacağı düşüncesi ile çok mal yığarak piyasada sıkıntıya yol açma,istifçilik.(karaborsa) tefarikçi ise bir ürün ya da hizmetin sunulabilmesi için firmaya girdi,ham madde,ürün sağlayan kişilerdir.yani tedarikçi ürünü depolar.depoladığı ürünü piyasaya sunar.şimdi çokta bu konularda bilgi sahibi olmamamla beraber şunu düşünüyorum.yıllar önce tüp,yağ,şeker vs yok deniliyor.bu ürünler karaborsa olduğu için bulunmuyordu.stokçular bu malları ellerinde tutuyor,bakkal mehmet efendi'ye "hadi vardır şeker,bana ne kadara verirsin?" dendiğinde yok denilen şeker, tezgah altından çıkarılıp okkalı bir fiyat karşılığı verilirdi.şimdiki durum farklıydı.patates,soğan pazarlarda, marketlerde bolca göz önünde mevcuttu.yok değildi yani sadece pahalıydı.şimdi bu stokçulukmuydu,yoksa sıradan bir tedarikçinin her yıl yaptığı depolama durumu muydu?pahalılığın günah keçileri miydi bunlar? varın siz kendiniz karar verin.

     
  3. zam'a sebep olan kişilerdir. Amaçları; çiftçiyi bitirmek, sömürmektir. Bazı stoklanması gereken ürünler hariç sözüm onlara değil.

     
  4. aç gözlü insanlardır.

    o zengin olacak diye kaç insan sömürüp hakkına girdiğini bilmeyen hadsizdir.

     
  5. üretimi kısıtlı devam eden ve depolama ömrü uzun olan malların tamamını satınalarak piyasaya sunulmasına engel olan kişilerdir.

    raf ömürleri uzun olmadığı için patates, soğan, yaş meyve sebze gibi ürünlerde stokçuluk söz konusu olamaz. Patates soğan yılda bir kez hasadı yapılan ürünler olduğuna göre hasat ettikten sonra depolama mecburiyeti var. eğer çiftçinin borcu, acil ödemesi yoksa ürettiği patatesi soğanı depolar, kışın fiyatı yükselince satar.bu sistem arz-talep dengesini sürdürülebilir şekilde kurabilmek için olmazsa olmazdır. yaş meyve sebzenin de ömrü bir hafta stoklasan ne olacak, bozulan malı totona mı sokacaksın.

    velhasıl kelam son dönemde olmayan hayali bir sorumlu yaratılmaya çalışıldı. halk gerizekalı değil, bu stokçu edebiyatı ters tepti.

     
  6. Krizi fırsata çeviren stokçular..

    Stokçularımız..

    Misal soğanları yeşeresicelerimiz..

     
  7. zincir marketlerin stok kontrolcüsü

     
  8. Bu işi layığıyla yapan biri olarak söylüyorum ev idaresinde çok da işe yarayan yöntemdir.

    Devamlı kullanılan tüketim malzemelerini fırsat buldukça alır stoklarım.hiç zararını görmedim, tavsiye ederim (gülümseme)

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.