1 2 3 4 5 6 7 8

meb'in lüzumsuz kurs ve seminerleri

paylaş araştır şikayetçiyim

 

  1. yangın, iş güvenliği, değerler, halkla ilişkiler, demokrasi gibi gereksiz gördüğüm hizmetiçi eğitimlerdir.

    bunun yerine daha faydalı eğitimler düzenlemelidir. örneğin; yazılım, programlama, web tasarım..

     
  2. Adalet, başarı, saygi, aile gibi degerlerin f klavye kadar degerli olmadigini

    İnsan haklari, fikir özgürlügü, temel hak ve hürriyet gibi demokrasi kavramlarinin web kadar önemli olmadigini iddia eden baslik

     
  3. şahsım açısından önemli olmayan gereksiz eğitimlerdir.

    insanda ne eksikse onu ister..

     
  4. lüzumsuz sözcüğünü verimsiz ile değiştirerek kısmen katılabileceğim başlık.

    ve fakat konuda "meb" geçiyor, o halde bu konuda ahkam kesecek kişi öğretmen olmalı, memur tapuda da var, ilçe tarımda da.

    evrimsel düşünce ve sorgulama, yapay zeka, kodlama vs. olabilir ilk akla gelenler ama esas problem bu seminerlerin bir kısmı pek işlevsel değil, "dostlar alışverişte görsün" mantığıyla yapılıyor.

     
  5. meb'de sadece öğretmen var sananı gösterir konu..

    meb denince akla ilk gelen öğretmen, öğrenci, veli olsa da memur, kaloriferci, hizmetli olmadığında öğretmenler bir hiç olur. akıllı tahta kullanmasını bilmeyen öğretmen, memura dil döküyor haberiniz yok anlaşılan. kendinizi bilişim konusuna verimli hale getirin ki öğrencilere daha iyi bir eğitim sunabilesiniz.

    siz ahkam kesin. biz memurlar, meb'in lüzumsuz işlerden vazgeçmesini memurunun daha çok tecrübe kazanması için yazılım, programlama gibi bilişim dalında eğitmesini istiyoruz.

     
  6. yararlı olanı da lüzumsuz olanı da var diyerek atladığım başlık.lüzumsuzlar genellikle meb çalışanının bildiği ya da yıllarca önüne ısıtılıp ısıtılıp getirildiği aynı konularla ilgili olanlarıdır.bakanlığın yaklaşımı,meb çalışanı boş kalmasın,kurs ya da seminer yapılmış olsunsa, yapılan seminerden verim beklemek yanlış olur.yenilikçi,güncel,içi dolu konularla meb çalışanının gerçekten ihtiyacı gözetilerek yapılanlar hariç. akıllı tahta olayına gelirsek onunla ilgili fatih projesi kapsamında seminerler yapılmış ve kurslara tabi tutulmuştuk. sonuç:çoğu okulda akıllı tahta yok. olmaması da bir yokluk hissettirmiyor. Projeksiyona devam.zaten akıllı tahta dediğin bildiğin bilgisayar düzeneği bunu öğrenmede bir zorluk yok.-kurs çoğumuz için gereksizdi.-bir de halkımızın yanlış bir izlenimi var onu da fırsat bulmuşken düzeltmek isterim.eğitim-öğretim teknoloji ile başarıya ulaşacak bir alan değil. sınıfta akıllı tahta olmuş,olmamış hiç sorun değil.akıllı tahtaya gelesiye kadar eğitimde daha öncelikli ihtiyaçlar var. örnek:sınıflar çok kalabalık.her mahalleye nasıl cami yapılıyorsa,okul da yapsınlar.-evde ibadet yapılıyor ama eğitim-öğretim yapılmıyor.-sakın yanlış anlaşılmasın cami yapılsın ancak okulla sayısı aynı olsun. sınıflar 15-20 kişilik olsun. görün bakın o zaman sınıfta öğretmenin her öğrenciye ulaşması, birebir ilgilenebilmesi ile nasıl da başarı artıyor.eskiden okullarda laboratuvar olurdu.şimdi kaç okulda kaldı ya da eski püskü eşyalarla dolu çerçici dükkanı gibi.çoğu da artan öğrenci sayısı ve okulların tüm güne geçme projeleri ile sınıf olarak dönüştürülüyor.eskiden okul içi kütüphanelerimiz vardı.şimdi küçük bir alana bir duvarlık raf şeklinde kitaplıktan oluşma kütüphane ya var ya yok.çocukların oynayacağı oyun alanları yetersiz.müzik yapabilecekleri bir yer,müzik aletleri yok,resim atölyeleri yok.yağışlı havalarda oynayacakları kapalı alan yok,yok ta yok.o sebeple öğretmenlere kendinizi yetiştirin derken bir daha düşünün isterseniz.vicdan sahibi,işine saygı duyan her öğretmen, kendini geliştirme çabası içindedir.o bu görevin ülke için ne kadar ehemmiyetli olduğunun bilincindedir.ama şartlar uygun değilse öğretmenlerden de rica ediyorum bir mucize beklemeyin. eğitimin kalitesini sadece öğretmene bağlamak,az bir malzeme ile aşçıdan mükemmel yemek yapmasını beklemek gibidir ki öğretmen az malzeme ile de bunu yapabilme gücüne sahiptir.belki birileri burdan okur, çıkarımlarda bulunur amacıyla konudan uzaklaşarak yazıyı uzattım.kusura bakmayın.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.

 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam