Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Kedi beslemek

paylaş araştır

 

  1. Yaklaşık 2 ay kadar anne sütüyle beslenen sokak kedisini de aşı işlemleri için veterinere götürebilirsiniz. Aynı durum cins kedilerde yaklaşık 3 ay kadar bir süreyi kapsamaktadır. Sokak kedilerinin bağışıklık sistemi çok daha kuvvetli olduğu için 2 aylık olduklarında aşı uygulamaları yapılabilir.

    https://www.neoldu.com/yavru-kedi-besleyeceklere-tavsiyeler-40305h.htm

     
  2. GEÇEN HAFTA bi kedi aldım sokağa bırakılmış. ev kedisi gibi duruyordu ama cins kedi değil. malum ankara geceleri çok soğuk, kıyamadım aldım. hayatımda ilk defa bi kedi besliyorum evde. biraz acemiyim, internetten ve kedi besleyen arkadaşlardan tavsiyeler alıyorum sürekli. havalar biraz ısınsın bırakayım diyorum, eve hapsetmek de istemiyorum çok. yaş mama, kuru mama, süt, oyuncak aldım. bunlarla biraz oyalıyorum, uysal bi kedi, banyo yaptırdım, tırnaklarını dahi çıkarmadı, akıllı uslu bitmesini bekledi. adını koyamadım, şimdilik kedi diye sesleniyorum. isim önerileri alabilirim.

     
  3. Sokak kedisi besleyerek yaptığım eylem. Apartmana sığınan bir tane kedimiz var. Kapımın önüne geliyor, eve girmek istiyor, hayır deyince geri de çekiliyor. O kadar da akıllı bir kedi. Cinsiyetini bilmiyorum ama ismini maya koyduk.

     
  4. Kapima dadanan kuyrugu kesik siyah bir kedi var.Gecen bahar 2 yavru dünyaya getirdi,2si de yaşayamadı maalesef.O gunlerden beridir ben mamasini eksik etmem o da kapimdan ayrilmaz.

     
  5. Sokaktaki kedileri besleyerek yaptığım;ev arkadaşım ya da annemden ötürü evde gerçekleştiremediğim eylem.

     
  6. Hayvan sevgisi yüksek olan insanların yapabileceği bir eylemdir. Özellikle sokağa terk edilmiş ev hayvanlarını sahiplenip, alışık oldukları konfor ortamını sağlamak bu can dostu hayvanlar için çok önemlidir. Çünkü çoğu ev ortamına alışmış kedi, köpek gibi hayvanlar sokakta aç kalmak, diğer sokak hayvanları tarafından dışlanmak, hırpalanmak, soğuk, yağmur gibi dış etkenlere alışamamak ve de en kötüsü sokaktaki araç trafiğinde can vermek gibi tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu olabilecekleri tahmin eden sahipleri bu hayvanları yine de nasıl sokağa terk edebiliyorlar, akıl alır gibi değil. O açıdan sokak hayvanlarını besleyen ve sahiplenenleri çok takdir ediyorum.

    #31ry entry sahibi lanet, kediciğe isim verdiniz mi merak ettim. Yalnız isim verme aşamasına gelirseniz, kediciği bir daha sokağa bırakma girişiminde bulunamayacağınızı düşümüyorum, zira isim verince bir bağ kurmuş olacaksınız.

     
  7. Ben de apartmanın önünde terkedilmiş,araba tekerinin altına sığınmış,soğuktan ve yağmurdan tir tir titreyen bir kediyi görmemle başladı serüvenim

    Onu öylece bırakmaya gönlüm razı olmadı.Biraz bakayım,havalar ısınınca ve kendi başının çaresine bakanilecek hale gelince bahçeye bırakmaktı düşüncem.Ya da sahiplendirmek?Bulduğumda iki aylıktı,veteriner aşı vs derken şuan 5 aylık oldu ve inanılmaz bir bağ kurduk

    Sabah uyanınca ilk onu görüyor,ilk ona sesleniyor,ilk onu öpüyorum :) önce onun karnını doyuruyorum.şu saatten sonra asla bırakamam gerçekten çok seviyorum.onunla birlikte eve bir neşe geldi.çok oyuncu,meraklı ve sevimli bir hayvan.Tek problem evde ki eşyalara zarar veriyor.tırmalama tahtası hariç her yeri tırmalıyor.Bir de evde beslenebilecek en temiz hayvan bence.ruha da çok iyi geliyor şimdilerde aklımdan geçen ikinci bi kedi :) canım oğluşum sıkılmasın ona da arkadaş olsun hem diyorum ama cesaretim az bu konuda şimdilik :)

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.