Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

geleneksel ve tamamlayıcı tıp

paylaş araştır

 

  1. Hasta olduğumuzda koşa koşa hastaneye gitmeden önce şans verilmesi gerektiğini düşündüğüm bilim dalı. Yüzyıllardır süregelen yöntemler olan kupa tedavisi,aromaterapi,akupuntur gibi yöntemlerle şifa bulmak varken neden bir yanımızı tedavi ederken bir yandan zarar veren ilaçları kullanalım dediğim kendisine güvendiğim ve araştırmalar yaptığım konudur.

     
  2. Bi yeriniz ağrıdığında ?gel sülük yapıştıralım ? diyen yakınlarınız varsa modern tıbbın aşığı oluverirsiniz.

     
  3. insanların bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunu düşündüğüm konudur.

     
  4. en temelde bitkilerden elde edilen karışımlarla hastayı tedavi etme yöntemidir

     
  5. tıp olmayan vasat tıp türü.

    tarih boyunca deneme-yanılma yöntemi ile bazı bitkilerin/yağların vs. bazı hastalıklara karşı rahatlatıcı veya -belki- tedavi edici özelliklerinin olduğu keşfedilmiş olabilir. ancak bulunduğumuz yüzyıl itibariyle gayet kapsamlı bir bilim dalı olan modern tıp varken bunlardan medet ummak anlamsızdır. zaten yüzyıllardır yapılan bir uygulama modern tıp tedavisine yardımcı olacak bir işleve sahipse sizi muayene eden doktor gerekli görürse o uygulamayı da tavsiye edebilir, tabi ilacınızı yazdıktan sonra.

    "iyi de kardeşim bak kanuni ayağına falanca bitkilerden yapılan merhemi sürüyormuş", peh. ulan adamın zamanında cerrahpaşa tıp fakültesi mi vardı da ayağına kocakarı ilacı sürdürüyordu? 2.mahmut'a sorsan o da verem aşısı olmak isterdi ama henüz icat edilmemişti. iyileştirmek için şifalı olduğu zannedilen bazı bitki karışımlarından yedirip içirmişlerdir tabi ama bugün basitçe kurtulduğumuz veremden öldü.

    tıp tarihinde saygı duyulacak kişiler ve bazı (günümüz için)basit hastalıklara karşı bulunan çözümler olmuştur ama adı üzerinde sadece tarihtir. hastalıklarınıza modern tıp kurumları dışında çare aramayınız.

     
  6. Modern tıbbın araştırmalarına gelişmiş laboratuvarlarında devam ettiği alan.

     
  7. Öyle hastaliklar vardır ki tıp çaresiz kalir,bir çözüm üretemez.Insanoglu da belki bir umut diyerekten alternatif çözümler arar.Kimisi sirt agrisini gidermek icin kaplicaya gider,kimisi kanserin son evresindedir,yapacak birsey kalmamistir sifayi bitkilerden arar,Hepsine Allah sifa versindir.

     
  8. Modern tıbbın temelidir

    Bilimi tekeline alan tiranların normlarına uygun olmayan metodlar kullanıyor olması geleneksel tıbbı bilim, geleneksel tıpcıları biliminsanı olmaktan alıkoymuyor.

    Kimse ibnisina için geleneksel tıpcı değildi diyemez ama ibnisina tıbbın babası olarak tarihte yerini almayı başardı.geleneksel uygulamalarını kaleme aldığı eseri yüzyıllarca temel ders olarak okutuldu.adam tıbbın kanunu kitabını bin yıl önce yazdı, bin yıl bu.kitap genel olarak ibnisinanın gözlemlerinden, yaşadığı tecrübelerden ve tavsiyelerden oluşuyor.ibni Sina tıbbın kanununda 'vücuda direkt yolla giren temiz sıvılar şifadır' gibi bir görüşü benimsemiş, kendisinden ancak 850 yıl sonra insan vücuduna başarılı şekilde sıvı transfüzyonları gerçekleştirilebilmiş.1800lerde başarılı enjeksiyonları gerçekleştiren biliminsanları ibni Sina gibi gelenekçi bilim insanlarının ışığı sayesinde o noktaya gelebildiler.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.