Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

evlilikte aile bütçesinin ayrı olması

paylaş araştır

 

  1. eşlerin tüm gelir ve giderleriyle ilgili maddi varlıkların kendi başına değerlendirilmesi durumu.var böyle bir şey parasını birbirinden kıskanan eşler...

    eşlerin tüm gelirlerini havuzda toplamayıp, giderleri ya bir tarafın karşılaması ya da anlaşarak ortak şekilde karşılamalarıyla oluşan durum... giderlerin ortak şekilde karşılanması bütçenin ortak olduğu anlamına gelmez. bütçe kavramı geleceğe dair alınacak stratejik pozisyonu da içerir. gelirlerin havuzda toplanmadığı bir bütçede geleceğe yönelik pozisyon belirlemek olanaksızdır.

    evlilik tabiatı gereği iki bedende tek yürek olma durumu yakalanamadıysa, ilişkide güvensizlik eğilimleri varsa, evlenilmiş ama benmerkezcilikten vazgeçilemediyse maddi anlamda bir ortaklığın sağlanamaması da kaçınılmazdır.

    bu mutabakatın sağlanamaması evlilikte başlıca sorunlardan biri. maddi bağımsızlıkla seyreden ilişkiler, medeni tavırla harmanlanmazsa sorunlar kaçınılmazdır.

    kendi evliliğimde neyse ki bu konudan dolayı sorunlar yaşamıyorum. eşim çalışmadığı halde, tüm gelirimizi ikimizin de ortak idaresinde olan bir havuzda topluyorum. hatta biraz da bütçeyi eşimin idaresine doğru meyilliyorum, çünkü benden daha pinti, sayesinde daha az harcama yapıyoruz.eşim bütçe harici eline geçen altın, 500-1000 TL gibi miktarları zulalıyor biliyorum, ama sıkıntı yok. ihtiyaç zamanlarında hepsi çıkıyor ortaya. zulacılık kendisini güvende hissettiriyor olabilir.

     
  2. iki eşte çalışıyor ve üzerine düşeni yapıyorsa illa masanın ortasına konup birleştirilmesi gerekmeyen durum.

     
  3. Bütçenin aynı olması durumunun da, Erkeklerin evi ben idare ediyorum diyerek kadının tüm maaşını alıp cüzi bir harçlık vererek, kadının hayatını gasp ettiğini düşündüğüm, eşitlik ilkesini kendi lehine bozduğunu düşündüğüm konu. Genelleme yapmak yanlış olur burada tabi ama biri doğru biri yanlış demek sanıldığı kadar kesinlik taşımaz. Bireyler hangisini daha şeffaf samimi adil uygulayabiliyorlarsa o sistem doğrudur.

     
  4. Tam olarak aile birliğinin oturmadığını gösteren durum. Yoksa evlendiğin bir insanla neden bütçeniz ayrı olsun ki. Sonuçta evlenirken iyi ve kötü günde beraber olacağına dair söz verirsin ve sonra bütçeyi ayırmak çok saçma bir hareket olur diye düşünüyorum.

    Tabi bu işinde gönül rızasıyla olması da şart. Bazı çalışan kadınlar maaş kartlarını eline bile almamıştır. Kocası eline harçlık niyetine üç beş kuruş verir. Bu tarz insanların varlığını da çok net bir şekilde görmüşlüğüm vardır.

     
  5. kadın erkek eşitliğinde her çalışanın maaş kartı kendi cebinde olmalı dediğim durum.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.