Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

devlet hastanelerinin kirli olması

paylaş araştır

 

  1. bir 10-15 sene öncesi kadar olmasa da hala mevcut olan durumdur. hastane sonuçta sağlık dağıtması gereken bir kurum iken lavabolar, koltuklar, tuvaletler, merdivenler vs. gerektiği kadar temiz değil maalesef.

     
  2. personel yetersizliği malzeme sorunu ve hastaneyi kullanan herkesin hasta çalışan yada ziyaretçi farketmez dikkatsiz ve özensiz davranışları nedeniyle bir türlü olması gereken durumda olamayan hastaneler,kirli ve sağlıksızdır,en basit örnek personel paspas yapar hasta yakını alış-veriş etmek için odadan çıkar,uyarmak çözüm değildir.

     
  3. devlet hastanelerinin yoğun hasta trafiği ve personel yetersizliği sonucu iyi temizlenememesi durumudur.

    yeterli sayıda eleman olmadığı gibi bu kalabalık azalmadıkça asla temizlenemeyecektir.

    halkımızın temizliğe gösterdiği önem de gözler önündedir ne yazık ki.

     
  4. esasında ortamın değil, orayı kullanan halkın pisliğidir. bu gözler hastanenin ortasına büyük tuvaletini yapan başı kapalı teyzeleri de gördükten sonra bırak daha fazla personeli ülkenin tüm temizlik şirketleri gelse insanların bilinçsizce ortalığa yaydığı pisliği temizleyemez. herkes vatandaşlık görevini yerine getirip daha titiz olsa daha fazla personele de ihtiyaç duyulmaz.

     
  5. yine kıyaslama yapılacak olursa eğer eskiye nazaran büyük hijyen zafiyetlerinin olmadığını gördüğümüz saptama.

    gerek sağlık personelinin hizmet anlayışı gerekse tedavi sürecinde olumlu ve insan odaklı anlayış hakim oluyor artık.eksikler elbette vardır ama zamanla daha iyi olcaktır.

     
  6. sağlık dağıtan bir kurumda, hastaların gerekli hassasiyeti göstermemesi, hastanenin görevi buraları temizlemek, mecbur yapacaklar anlayışı içinde olması, hasta sayısının çok fazla olması ve hastanede yeterli sayıda temizlik elemanının olmaması gibi durumlarda ortaya çıkan kirlilik. sonuçta insanda yeterli temizlik anlayışı yoksa, bu kirlilikle uzun bir zaman daha yaşamak zorunda kalacağız.

     
  7. sadece temizlik görevlilerine fatura edilecek bir sorun değil bu. zira temizlik bir kültür meselesidir, halkın tam katılımının sağlandığı. sağlıklı bir sonuç almak için de, eğitimin anaokulundan başlanması icap eder. hastaneye gelene kadar hastanın, yakınlarının, ziyaretçilerin, çalışanların özetle sağlık tesisi kullanıcılarının temizlik alışkanlıklarının ortak eğitim kültüründen geçmiş olması, bu sorunu kaynağında çözecektir. japonlar bunu başarmışlar. okuduğum bir haberde japonlar geleneksel bir yaklaşımla okullarında temizlik görevlisi bulundurmuyorlarmış. ilkokul eğitimi süresince çocuklar sırayla kendi lavabolarını kendileri temizliyorlar. bu işi tecrübe ederek günlük yaşamlarında da doğal olarak uygulamaya başlıyorlar. örneğin benzer bir eğitim sürecinden bizim çocukların da geçmesi sınanabilir. "temizlik imandan gelir." diyoruz ya, doğruyu söylemek gerekirse, uygulamada bu hususta sınıfta kaldığımız bir gerçek.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.