Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

çocuğu özel okulda okutmak

paylaş araştır

 

  1. eğer özel okulun olanakları gerçekten iyi ise ve aile de maddi durumu karşılayabilecek potansiyelde ise yapılacak en mantıklı harekettir.

    çocuğa spordan sanata, yabancı dilinden enstrumanına kadar bir çok artı katacağı aşikardır.

     
  2. bir çok ailenin hayalini kurduğu durumdur. özel okullarda daha iyi eğitim alacağını, sınavlarda daha başarılı olacaklarını düşündükleri için, maddi imkanları yeten insanların göndermekten çekinmediği okullardır. yalnız özel okulların fiyatlarını düşününce, hele bir isim yaptıysa bu okullardan biri, kolay kolay orta halli bir ailenin kapısının önünden bile geçemeyeceği eğitim kurumlarıdır.

     
  3. fırsat eşitliği yalanını gözümüze sokan zengin insan davranışıdır.

    anayasada fırsat eşitliği yazıyorsa olmayacak hiç bir şeyin özeli, ayıptır eğitimin sağlığın özeli mi olur?

     
  4. bir kaç köklü özel okul dışında tamamen reklam ve göstermeliktir. eğer yeterince samimiyseniz özel okulda çalışan öğretmenlerden doğru bilgi alabilirsiniz. allah aşkına hangi cumhurbaşkanı hangi başbakan özel okulda okumuş?

     
  5. özel hastane gibidir: dışı hoş ama içi boş.

     
  6. bana göre yapılmaması tavsiye edilen davranıştır. Aslında bu konu son 5 yılda çok tartışılan ve bir çok açıdan değerlendirilmesi gereken bir konu. Fakat, Türkiye'de birkaç özel okul dışında gerçekten bu işi layıkıyla yapan yok denecek kadar az. Çünkü milli eğitim bakanlığı müfredatı açısından hiçbir fark yok. Örneğin 4. sınıfa giden bir evladınız var. Matematik dersinde de kesirler konusunu işliyorlar. devlet okulundaki öğretmen de aynı konuyu anlatıyor özel okuldaki de. Aynı kitapları okuyorlar ve çalışıyorlar,aynı müfettişler denetliyor,aynı soruları çözüyorlar. Akademik anlamda büyük bir fark yok. Diğer taraftan özellikle büyük şehirlerde devlet okullarının fiziki imkanları özel okullarınki kadar iyi. Ankara ve istanbul'da yüzme havuzu olan devlet okulları bile var.Yani sosyal açıdan da büyük bir fark yok. en azında büyük ve merkezi şehirlerde.

    Eğer tercih edeceğiniz özel okul sınavla alıyorsa, bu akademik açıdan bir nebze avantajdır. Çünkü öğrenci seviyeleri birbirine çok yakın olacaktır. bu durumda öğretmen ve program çok daha kolay iş görecektir. Ancak devlet okullarında her seviyeden öğrenci bulunuyor. 4. sınıfa gelmiş hala okumakta zorlanan öğrenci ile IQ su 150 olan öğrenci aynı sınıfta, aynı muameleyi görüyor.

    Hasılı kelam size en yakın devlet okulunda, idealist, bilgili, çalışkan ve sabırlı öğretmenler bulursanız, hiç düşünmeyin. Direk devlet okuluna yazdırın. Akademik anlamda bir fark olmadığını göreceksiniz. Nitekim köklü ve disiplinli bir çok anadolu lisesinin öss başarısı, özel okullardan daha yüksektir.

    "12.sınıfa kadar özel okula vereceğim paraları biriktirip, bu parayla çocuğumu özel üniversiteye gönderirim ya da yurt dışında eğitim aldırırım" diyenler de var.

    Yine de tercih sizin. araştırmadan soruşturmadan ambalaj ve reklamlara kanmayın derim.

     
  7. devlet okullarından umudunu kesmiş velinin tercihidir. hayır aslında devlet okullarında sorun yok, sorun sınıfları dolduran tek hücrelilerde. o kadar vurdumduymaz, fütursuz öğrenciye okul ne yapsın, öğretmen ne yapsın, idare ne yapsın?

    evde eğitilmeden okula postalanan çocuk kendi geleceğini iplemediği gibi diğerlerine de zarar veriyor.

    sınıf seviyesi düşükse öğretmen ona göre ders işliyor,ona göre sınav yapıyor. genel sınavlarda da nal topluyorlar. olay bu.

     
  8. maddi duruma dayanarak ve gücü olan aile bireylerinin yaptığı çocuğunu en güzel şekilde eğitme sistemi.

     
  9. develet okullarındaki çocuklara patronluk yöneticilik yapacak çocuk yetiştirmek ümidiyle yapılan iş

     
  10. Bir devlet politikasıdır. Mevcut iktidar yaptığı değişikliklerle kendi gibi düşünmeyen aileleri özel okula mahkum ederek, devlet okullarından kindar nesil yetiştirmek istemektedir. İmamhatiplerin hizla cogalmasi bunun örnegidir

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.