Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

1990 lı yılları anımsamak

paylaş araştır

 

  1. çocukluğu 90 lı yıllara denk gelen sözlük yazarının, sobanın dibinde kestane çizmesini, fırında pişen yumurtalı çöreğin kokusuyla oturmasını ve müzik setlerini hatırladığı konudur..

     
  2. 80'li yılların ortalarında doğanların çocukluk anılarının büyük yer tuttuğu yılları hatırlayıp kah neselenmesine kah huzunlenmesine sebep olan durumdur.

    Her ne kadar 20.yüzyılın gerek sosyal gerek ekonomik ve siyasal açıdan kayıplarla geçmiş son 10 yılı olsa da, bir kuşağın gönlünde en kıymetli 10 yıl olarak yer etmiştir.

     
  3. vücuduma nerdeyse yapışık halde gezdiğim gece gündüz asla yanımdan ayırmadığım "walkman"imi aklıma getiren yıllardır.o zamanlar akıllı telefonu geç cep telefonu yok.binerdim tramvaya açardım walkmanimi okula varana kadar hayal üstüne hayal...

    hey gidi günler.

     
  4. spoiler

    benim için ilk overground Türkçe rap albümlerinin piyasaya çıkmasıdır. Çok bilinmeyen örnekler yerine Cartel grubundan bahsetmek gerekir. Daha önceleri ayrı birer grup olan karakan, cinai şebeke ve solo takılan Erci-e bu grubu meydana getirmişti.

    bu oluşumların ürettiği evdeki ses, bin arabama, çek bi fırt, defol dazlak gibi parçalar hala kulağımdaDır. Şimdiki ergen üretimi parçalar yerine bir grubun gerçek sesi olMayı başarmış 'defol dazlak gözüm görmesin seni' ya da sen 'Türksün almanyalı' tınılarını duymayı tercih ederim.

     
  5. o yıllardaki herhangi bir şeyin hatırlanması durumunda anımsadığımız geçmiş.

     
  6. Sıkça yaptığım eylemdir. Hele 90'larda çocuk olanların hatırladıkça iç çekmesine neden olur.

     
  7. çocukluğunu o dönemde yaşayan kişilerin sıkça yaptığı eylem.

     
  8. Bayram tatili dolayısıyla memlekete gittiğimde bolca yapacağım eylem.

     
  9. 90 lı yıllar deyince akla gelen ancak şimdilerde iyice alaturka olmuş o kadar çok şey var ki. ansiklopedi alacağız diye kupon biriktirmek; ödevleri diskete kaydedip okula götürmek; walkmenle müzik dinlemek; tüplü televizyonlarda tv. izleyip, çevirmeli ev telefonlarıyla çok yazmasın diye iki kelam edip hemen kapatmak gibi şimdilerde gülümseyerek hatırladığımız daha pek çok şey. güzel yıllardı vesselâm..

     
  10. en masum yıllarımızdı

    çocukluk bitip ergenliğe başlamıştık ve farkında olmadan hayatımızın en güzel dönemlerini yaşamışız

    öyle saf öyle temiz

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.