Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

gazetelerin ucuz olması ama okunmaması

paylaş araştır

 

  1. bizim güzel ülkemizde olduğu bazı ülkelerde gazete fiyatlarının bir ekmek fiyatı kadar olmasına rağmen nüfuz kalabalıklığına, okuma yazma oranına ve gelişmiş ülke karşılaştırmalarına göre fazla okunmaması durumudur.

     
  2. ülkemiz vatandaşlarının ucuz işe para vermediğinin göstergesidir. ayrıca feysbuk ve tıvitır'da zaten gerekli haberler okunduğu için gasteye çok da gerek kalmamaktadır.

     
  3. yakın zamana kadar bir gelişmişlik göstergesiyken internete bağlı bilgisayarların ve akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla nispetini yitirdiğini düşündüğüm sunî bir gelişmedir. önemli olan gazete okumak mı? haber okuyup gündemi takip etmek mi, yoksa okumuş olmak mı? her halükârda gazetede yer alan "times new roman"lar, "tahomalar", "arial"lar internet ortamında da var. okumaksa okumak... artık herkesin herhangi bir cebinde aslanlar gibi 3g'li telefonları varken gazete okuyup okumamakla ülkelerin gelişmişlik düzeylerini ölçmek yersizdir.

    niye artık telgraf çekilme sayısıyla gelişmişlik düzeyi ölçülmüyor mesela? gınaa gelmiştir.

     
  4. internet çağında yaşadığımız için, bir çok habere, bilgiye kısa yoldan ulaşmanın verdiği rahatlıkla, kim gidip gazete alacak, tek tek sayfalarını çevirecek, bir tuşla işlem tamamdır mantığıyla hareket etmek varken, lütfen gazete okumayalım, okutmayalım.

    hem okuyan çok olsaydı pahalı olurdu, bu kadar ucuz olmazdı dedirten konu.

    eskiden ne kadar pahalı gelirdi gazeteler,o zamanlarda alıp okumak isterdik. hayatla çelişkiye düşmeye devam.

     
  5. haber mantalitesinden kaynaklanma olasılığının yüksek olduğu durumdur.

    ingiltere'de ortalama bir gazete olan the sun gazetesinin türkiye'deki tüm gazetelerin toplam tirajı kadar satılması duruma bir örnek teşkil etmekte ve sorgulatan bir örnek olmaktadır.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.