Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Alamut'a dönüş

paylaş araştır

 

  1. Alamut ve Hasan sabbah birçok insanı etkileyen realitenin başında gelmekle birlikte tam da anlaşılmayan ve çözülemeyen durumlardandır diyerek sadece kitaba ses verelim.

    Açtığım başlıktaki kitap tam olarak şu: ernest w. heine/güvercin gerdanlığı Alamut'a dönüş...

    Eseri viladimir bartol eseri ile mukayese etmeden okumak İnanın çok büyük zevkle okumanız sağlayacaktır. Lise döneminde okuduğum lakin çoğu satırı ve kurgusu aklımda kalan müthiş eser.

    Sabbah burada daha olgundur yaş olarak. Fedailer ve tapınak şövalyeleri arasındaki olayları olağanüstü bir kurgu ile aktarmış. Kale içinde olan olaylar öte taraftan kale dışında oynanan oyunlar. O yüzyıl hakkında da biraz daha abartılı bilgi ve betimlemeler var. Adrian'ın zekası da işin içine girince doyumsuz bir akıcılığa dönüştü eser. Sabbah'ın buradaki iç sesleri ve diyalogları da harikaydı. En etkileyici kısmı ise isa ve Muhammed'in de esasında Tanrı'nın var olmadığını söylediği kısımdı. Ki ondan önce de çöl ile ilgili olan bir bölüm vardı o da müthişti.

    "hayır, onlar insanlara yalan söylemediler. onlar, insanlara verilebilecek olan en değerli şeyi sundular: ölümsüzlük hayali. bunun yanında gerçeğin ne önemi kalır ki? biz gerçeğe sahip olduğundan daha büyük bir önem veriyoruz. bir düşüncenin gerçeğe dönüşmesinden daha büyük bir hayal kırıklığı var mıdır?"

    Evet en can alıcı nokta ise, ikiz olan bu fedailerin ve birisi zaten şövalyeydi, Sırtında olan mühür ve bunu gözden kaçırmayan dağın yaşlısı.

    Bu konu ile yazılan çoğu eser hakikaten ilgi çekiyor. Bir daha okuma isteği duydum şimdi ve yıllar olmuş.

     
  2. Hasan sabbah ı akla getiren kitap.

    Yalanı ortaya cıktıgı icin terörist ilan edilen sabbah , sayet yalanı ortaya cikmasaydi bugun en az 1 milyar ümmeti olan bir peygamberdi.

     
  3. Hasan Sabbah, kurduğu gizemli tarikatla(haşhaşiler) hem batının hem doğunun insanlarının ilgisini üzerine çekmiş, birçok kitaba konu olmuş Selçuklularla aynı dönemde yaşamış tarihi kişilik. otuz küsür sene içerisinde yaşadığı "kartalın öğretisi" anlamına gelen Aluh Amut (alamut) kalesi de en az kendisi kadar meşhur olmuş.

    hem konuya adını veren "Güvercin gerdanlığı alamut'a dönüş" hem de wladimir bartol'un Alamut: Fedailerin Kalesi romanlarını okumama rağmen zihnimde ciddi bir iz bırakmadıklarını şaşkınlıkla fark ettim. yani Türkçesi, unutmuşum ben okuduklarımı yauu.. bu durumda iki ihtimal ortaya çıkıyor; 1-yaşlanıyorum, artık hafızama güvenme dönemlerini geçirmişim 2-kitapların içine hasan sabbah'ın efsunlu haşhaşlarından üflemişler, hipnotize olmuşum.

    ben üçüncü seçenek diyorum.

    tanım: tarih tekerrürden ibarettir sözüne inananlar için okunması tavsiye edilebilecek, ayrıca gizli yapılanmalar nasıl olabiliyor düşüncelerine karşı haşhaşilere isim babalığını yapmış kişiye ait ufuk açıcı olabilecek roman.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.